Diesel Fuel Biostat

Art.nr. 10070

Eliminerar och förhindrar effektivt bakterie- & algtillväxt i dieselbränsle. Mikroorganismerna kommer in i bränslet via distributionssystemet och med luft in i tanken när temperaturen varierar. Upp till 1% vatten kan accumuleras i bränsletanken på ett fordon, kontaktytan mellan vatten och bränsle är en perfekt miljö för mikroorganismerna att leva och växa i. Problemet har på senare tid ökat i takt med att man blandar i RME i bränslet. Tillväxten av mikroorganismer ger trådaktiga, mattliknande och kulformiga utfällningar i bränslet eller på väggarna i bränsletanken. Dessa kan täppa til bränsleledningar och filter med försämrad motorprestanda och motorstopp som följd. Allt eftersom mikroorganismerna äter av bränslet producerar de vatten, sura biprodukter och smuts. Detta leder till korrosion och slitage på komponenter som kommer i kontakt med bränslet d.v.s. bränslepumpar, bränsleledningar och spridare, något som effektivt motverkas vid användning av Diesel Fuel Biostat.

En flaska (355ml) till 330 liter diesel dödar alla bakterier inom 48 timmar. Använd Red Line Diesel Fuel Biostat i förebyggande syfte samt vid långtidsförvaring av bränsle. För att undvika problem med bakterietillväxt så bör bränsletankarna hållas fria från vatten. Därför rekommenderas löpande användning av Red Line WaterRemover & AntiFreeze.

Diesel Fuel Biostat

 • Dödar effektivt bakterier och alger i bränslesystemet
 • Löser sig helt i dieslbränsle
 • Fungerar även i närvaro av stora mängder vatten
 • Motverkar rost och korrosion
 • Skadar inte motordelar och bränsleslangar
 • Innehåller ingen form av antibiotika

Dosering

Använd 1 flaska (355ml) till 330 liter diesel för en snabb och effektiv eliminering av mikroorganismer och 1 flask till 700 liter diesel för löpande skydd mot bakterieangrepp i bränslet.

 • Mattias

  Hej Bert
  Jag har ett fat på 1000L DIESEL.
  Om jag nu har fått ”alger” eller ”bakterier” i detta vad kan jag då ha i för att bekämpa bakterierna? Fatet har stått i ca 1/2år.

 • http://redlineoil.se Bert

  Hej!

  Vi har en produkt som heter Diesel Fuel Biostat som tar död på dessa ”microorganismer”. En flaska till 330 liter diesel ödelägger dessa inom 24 timmar. Det är viktigt att ta död på dem så fort som möjligt eftersom de kan göra dieslet ”surt”. Vartefter som dessa microorganismer förökar sig och lever i bränslet så äter de av dieslet. Då lämnar de också en sorts avföring som har ett mycket lågt pH-värde. Får detta fortgå en längre stund så sjunker pH-värdet i hela tanken till sådana nivåer att de ger frätskador på bränslepump och spridare.

  Eftersom Ditt bränsle har stått i ca 6 månader så finns det en överhängande risk för att RME:t, som finns i dagens diesel, börjar att oxidera (härskna). Oxiderat RME är inte löslig i diesel varför det faller ur och lägger sig på botten av Din bränsletank och bildar ett skikt som till konsistens och färg påminner om ”kolasås”. Du kan känna på bränslets doft om Du fått sådan oxidation. Bränset börjar att dofta som gammal målarfärg. Vi rekommenderar att Du använder vår dieseltillsats RL-2 som stabiliserar Ditt bränsle och förhindrar oxidationsprocessen.

  MVH,

  Bert Jareblom
  Red Line Oil