Motorolja för MC

Red Line Oil tillverkar en komplett serie av produkter avsedda för MC. Oljorna är fullsyntetiska och utvecklade speciellt för de höga krav som nya motorcyklar ställer vad gäller skydd vid höga varv och höga temperaturer.

Oljan finns i viskositeterna 10W30, 10W40, 20W50 samt 20W60. Oljorna som är esterbaserade innehåller det slitageskydd som krävs av både mekaniker och entusiaster. Halterna av zink och fosfor är de högsta på marknaden och ger därför bästa täthet runt kolvringar för mer effekt, minskad bränsleutspädning, förlängda bytesintervaller samt högre oljefilmsstyrka över hela temperaturområdet. Dessa oljor innehåller mycket låga halter av friktionsmodifierare för bästa möjliga kopplingsfunktion i motorer med våtkoppling.

Oljan har utmärkta egenskaper vad gäller temperaturstabilitet, oxidationsstabilitet, renhet och förmåga att smörja het metall. Dessa egenskaper gör Red Line High Performance Motor Oil till en helt unik produkt för MC. Uppfyller specifikationerna för JASO MB, API SJ, SG & SH.

Red Line 10W30, Art.nr. 20220 & 10W40, Art.nr. 20200

Utvecklad för att möta kraven i de nya högvarviga motorerna i fyrtakts motocross och ATV så väl som fyrcylindriga och V-Twin sportcyklar som kräver 10W30 eller 10W40.

Red Line 20W50, Art.nr. 20210

Utvecklad för de senaste Big Twin motorcyklarnas motorer som kräver en 20W50, även Evo från -84 och framåt samt V-Rod.

Red Line 20W60HD, Art.nr. 20190

Speciellt framtagen för luftkylda motorer med stora toleranser som t ex Knucklehead-, Shovelhead- och Panheadmotorer. Kan också användas i V-Twin motorer som körs i varmt klimat.

 • Patrik

  Hej, har en Triumph Rocket III som skall köras på syntet olja 20w50 då borde väl eran red line olja vara lämplig för detta? Dom vill gärna gå lite varma i maskinen samt så har jag höjt effekten på den så den kommer att gå lite hårdar än en originalmaskin. Vad tror du om detta val av olja. Skall även tillägga att det är våtlamell på den.
  MVH Patrik

 • http://redlineoil.se Bert

  Hej!

  Du kan använda vår 20W50 MotorCycle Oil som är avsedd att gå i applikationer med våtkoppling. Då vår motorolja är baserad på poly-ol-ester så är temperaturtåligheten mycket hög.

  MVH,

  Bert Jareblom
  Red Line Oil

 • Mats Ludvigsson

  Hej,
  Jag undrar var närmaste butik finns som säljer er 10W40 avsedd för MC med våtkoppling?
  Jag hört att oljan ska vara bra, men undrar vart jag finner någon butik som har den på hyllan. Jag bor i Kungsängen, Upplands-Bro kommun i Stockholms län.
  Mvh,
  Mats

 • MekonomenMicke

  Tjenare! Vi på Mekonomen är återförsäljare för Redlines oljor så besök din närmaste Mekonomenhandlare!
  Mvh/ Micke B
  Mekonomen Uppsala